WordPress Hosting | Managed WordPress Hosting

August 2, 2020

1. What is WordPress?

Ans : It is a leading Open Source Content Management System(CMS). WordPress powers millions of Websites, Blogs. With our hosting service, we make sure you concentrate on Business Growth. Our Team will cover all the aspects like Security Audit, Auto-Updates, Plugin Configurations etc.. Unlike Shared Hosting, WordPress Hosting has lot of CPU Power, Inodes, RAM resources and Powered by cPanel.

2. What is Managed WordPress Hosting ?

Ans :

It is a seamless solution provided by ScopeHosts for all those who crave for more power, easy scalability and security, without hiccups of constant manual updates and technical adjustments. Just at a point of single click, WordPress is installed in your cPanel. You just need to log in, build, edit and manage your website.

We have customized and built our servers specially for wordpress, performing at a optimum level, 20X Faster and secured then a normal Standard Web Hosting Plans. And we have 24/7 Pro Team available to assist with any questions you may have. So stop waiting and start building your blog or website with fast, secured and reliable and cheap WordPress Hosting.

3. In which location Managed WordPress Hosting is provided ?

Ans : We provide Managed Hosting service in World-Class TIER III+ Evoswitch Datacenter, the Next-Gen Datacenter with high security, connectivity and sustainability, located at Amsterdam, Netherlands.

4. How many websites can I host with this service ?

Ans : Depends on the above given Packages Chosen, You will be able to host 2 Websites in WP-Mini, 5 Websites in WP-Basic, WP-Geeks is available to host around 20 Websites, Host Unlimited low traffic Websites on WP-Pro. Choose the most suitable plan to have a strong web presence for your business.

5. Does Managed WordPress Hosting come with SSD`s Space ?

Ans : Yes, We have Enterprise SSD`s mounted on Hardware RAID-10 Controller give optimum best results for your website pages to load 20x Faster than normal HDD`s. Unlike HDD`s the SSD`s are not affected by effects of magnetism, which can erase the data. Hence our service comes with Solid State Drives to provide you the best experience in hosting your website.

6. Will you help me migrate my website from Other Provider ?

Ans : Yes, We do provide High Priority Migration Support to transfer your WordPress Websites from other providers. We do not wish to make you wait for long period. After subscribing to our above plans, you just need to open support ticket requesting for Migration of Service, with other provider control panel login details.

7. Do you offer my money back if I am not satisfied with your service ?

Ans : We are confident that you will be satisfied with our services and support. We will be saddened to let you go, but you will have full freedom to cancel our service anytime and get Moneyback according to our Anytime MoneyBack Policy. Full refund is received if you cancel the service within the first 30 days of your service subscription.

8. I have lost my website backup, files and data. Will you help me to recover it ?

Ans : Yes, we will help you in recovering your website files and data. Our off-site backup servers store daily backups, weekly backups and monthly backups. A set of 4 backup`s is stored within our off-site backup servers. You can request for offsite auto backup whenever required and you can have your data backup as soon as the payment is received.

9. Will my website be auto updated ?

Ans : Yes, our managed hosting solution will make sure that your website be auto updated with latest and core updates. Your website will be updated with latest security patches as and when the new security patches are released.

10. What are the advantages of this hosting service ?

Ans : WordPress makes its users to manage all of the content on website furnished with best suite of themes, add-ons and plugins which can easily installed whenever required. Our hosting service allows you to easily install various themes or plugins and more to have a customized website.

11. Am I allowed to add more websites to the current plan ?

Ans : No, you cannot add extra websites to any of the above mentioned plans. The number of websites that can be hosted will remain unchanged. If you want to host more number of websites then you can switch to the next higher plan.

12. Do I need to set up my website database ?

Ans : No, we take care of everything so the process of setting up database is made very easy for you. You can immediately start with blogging or create your website once when you complete the process of purchasing the suitable plan.

13. How do you provide support to your clients ?

Ans : We provide customer support for 24/7 via emails, live chat and ticketing system.

Source