Layanan hosting web sing dituduhake

June 22, 2021

Share

Pin

Tweet

Send

Share

Send

A layanan hosting web sing dituduhake yaiku a layanan hosting web ing endi akeh situs web manggon ing siji server web sambung karo Internet. Iki umume minangka pilihan sing paling irit kanggo hosting, amarga biaya pangopènan server umume nyebar ing akeh pelanggan. Kanthi milih hosting bareng, situs web bakal nuduhake server fisik karo siji utawa liyane situs web liyane. Kanthi hosting bareng, server bakal nyimpen macem-macem file liyane lan bakal tanggung jawab ngatur informasi babagan file kasebut.

Katrangan

Layanan kasebut kudu kalebu administrasi sistem amarga wis dituduhake dening akeh pangguna; iki mupangat kanggo pangguna sing ora pengin ngatasi, nanging alangan pangguna daya sing pengin kontrol luwih. Umumé hosting bareng ora cocog kanggo pangguna sing mbutuhake pangembangan piranti lunak ekstensif ing njaba panyengkuyung hosting. Meh kabeh aplikasi sing dimaksud ing server web standar bisa digunakake kanthi layanan hosting web sing dituduhake. Nanging ing sisih liyane, hosting bareng luwih murah tinimbang jinis hosting liyane kayata hosting server khusus. Hosting bareng biasane duwe watesan panggunaan lan panyedhiya hosting mesthine kudu duwe fitur linuwih. Hosting sing dituduhake layanan biasane nawakake dhukungan statistik web dhasar, layanan email lan webmail, instalasi skrip otomatis, sing dianyari PHP lan MySQL, dhukungan teknis dhasar sawise didol sing kalebu lengganan saben wulan. Biasane uga nggunakake sistem panel kontrol adhedhasar web. Umume perusahaan hosting gedhe nggunakake panel kontrol sing dikembangake dhewe. Panel kontrol lan antarmuka web bisa nyebabake kontroversi, amarga perusahaan hosting web kadang adol hak nggunakake sistem panel kontrol kanggo wong liya. Nyoba nggawe fungsi panel kontrol tartamtu umume, sing nyebabake akeh tuntutan hukum amarga pelanggaran paten.[1]

Ing hosting bareng, panyedhiya umume tanggung jawab ngatur server, nginstal piranti lunak server, nganyari keamanan, dhukungan teknis, lan aspek layanan liyane. Umume server adhedhasar Linux sistem operasi lan LAMP (bundel piranti lunak). Sawetara panyedhiya nawakake Microsoft Windows-dhasar utawa FreeBSDsolusi adhedhasar. Fasilitas sisih server kanggo salah siji sistem operasi (OS) duwe fungsi sing padha (contone: MySQL (database) lan akeh basa pamrograman sisih server (kayata sing wis digunakake PHP basa pamrograman) miturut Linux, utawa duweke SQL Server (database) lan ASP.NET basa pamrograman miturut Microsoft Windows.[Kutipan dibutuhake]

Ana ewu panyedhiya hosting bareng ing saindenging jagad.[Kutipan dibutuhake] Iki kalebu saka “toko ibu-dan-pop” lan perusahaan desain cilik nganti panyedhiya jutaan dolar kanthi atusan ewu pelanggan. Sebagéan gedhe saka pasar web hosting sing dituduhake digayuh mbayar saben klik (PPC) pariwara utawa gandhengane program dene sawetara sejatine nirlaba.[Kutipan dibutuhake]

Hosting web sing dituduhake uga bisa ditindakake kanthi pribadi kanthi nuduhake biaya mbukak server ing pusat kolokasi; iki diarani hosting koperasi.

Implementasi

Hosting web sing dituduhake bisa ditindakake kanthi rong cara: adhedhasar jeneng lan Protokol Internetadhedhasar-IP (adhedhasar IP), sanajan sawetara panel kontrol ngidini campuran adhedhasar jeneng lan basis IP ing siji server.

Basis IP

Ing hosting virtual adhedhasar IP, uga diarani hosting IP khusus, saben host virtual duwe alamat IP sing beda. Server web dikonfigurasi karo macem-macem antarmuka jaringan fisik utawa antarmuka jaringan virtual ing antarmuka fisik sing padha. Piranti lunak server web nggunakake alamat IP sing dihubungi klien supaya bisa nemtokake situs web sing bakal ditampilake pangguna. Jeksa Agung bisa ngetokake saka IPv4 alamat lemes tegese alamat IP minangka sumber daya sing saya langka, mula sabdhoning utama situs nggunakake IP khusus yaiku nggunakake dhewe Sertifikat SSL / TLS tinimbang sertifikat bareng.

Dhasar jeneng

Ing hosting virtual adhedhasar jeneng, uga diarani hosting IP sing dituduhake, ing host virtual nglayani macem-macem jeneng host ing siji mesin kanthi siji Alamat IP. Iki bisa ditindakake amarga nalika a browser web njaluk sumber saka a server web nggunakake HTTP / 1.1 kalebu jeneng host sing dijaluk minangka bagean saka panjaluk. Server nggunakake informasi iki kanggo nemtokake situs web sing bakal ditampilake pangguna.

Ngerti DNS lan server jeneng

Nuduhake cara server jeneng nyambung

DNS tegese “Sistem Jeneng Domain“. Sistem jeneng domain kaya sing gedhe direktori telpon lan kasebut minangka database master, sing nggandhengake jeneng domain kayata www.wikipedia.org kanthi nomer IP sing cocog. Coba nomer IP sing padha karo nomer telpon: Nalika ana sing nelpon www.wikipedia.org, ISP ndeleng server DNS, lan takon “kepiye kontak aku www.wikipedia.org? “Server DNS, umpamane,” bisa ditemokake ing: 91.198.174.192. “. Kaya sing dingerteni Internet, iki bisa dianggep nomer telpon kanggo server sing duwe situs web. Nalika jeneng domain didaftar / dituku ing” jeneng server “registrar tartamtu, setelan DNS bakal disimpen ing server, lan umume, arahake domain menyang server jeneng panyedhiya hosting. Server jeneng iki dununge nomer IP (saiki digandhengake karo jeneng domain).

Deleng uga

Referensi

Share

Pin

Tweet

Send

Share

Send

Source